Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Campanie de prevenire a traficului de  minori

București: Campanie de prevenire a traficului de  minori

DISTRIBUIȚI

145897 – 31052017 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) împreună cu partenerii săi, au lansat la 31 mai, campania de prevenire a traficului de minori  ”În lumea copilăriei nu e loc pentru traficul de persoane” .

Campania vine cu prilejul celebrării Zilei Internaţionale a Copilului, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a evenimentului ”Ziua Porţilor Deschise pentru Copii” organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în zilelel de 31 mai li 1 iunie, la sediul central din Piaţa Revoluţiei.

Campania urmăreşte prevenirea traficului de minori în rândul şcolilor gimnaziale prin informarea elevilor cu privire la acest fenomen şi la metodele de reducere a vulnerabilităţii acestora, instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de identificare a potenţialelor victime ale traficului de minori și informarea şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul traficului de minori.

Grupul ţintă principal este format din elevii din clasele V-VIII, profesorii şi părinţii acestora, iar grupul ţintă general este reprezentat de publicul larg, inclusiv din mediul online.

Mesajul campaniei constă într-un îndemn la conştientizare şi informare în vederea evitării traficului de minori şi a implicaţiilor acestui fenomen: ”,În lumea copilăriei nu e loc pentru traficul de persoane”. Campania se va derula în perioada iunie 2017 – iunie 2018.

În derularea campaniei, va fi folosit conceptul de educaţie prin artă: în timp ce copiii vor desena, picta, confecţiona origami etc., vor învăţa noi concepte precum libertate, demnitatea persoanei, trafic de persoane, diferenţe culturale, toleranţă etc. Campania beneficiază de asistenţa şi îndrumarea profesorilor specialişti, doctori în filosofia educaţiei şi în arte vizuale, cercetători în educaţie şi în terapie prin artă.

Potrivit mediei multianuale, peste 30% din victimele traficului de persoane sunt minore, din care 90% sunt de gen feminin, peste 90% dintre acestea fiind exploatate sexual.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.