Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul începe demersurile pentru elaborarea Legii internshipului

București: Guvernul începe demersurile pentru elaborarea Legii internshipului

DISTRIBUIȚI

145821 – 26052017 Guvernul va iniția consultări cu instituțiile publice și private, cele de învățământ și ONG-uri, pentru elaborarea unui proiect de lege care să reglementeze programele de tip internship și relația dintre interni și organizația-gazdă, printr-un nou tip de contract, cel de internship.

Măsura, adoptată printr-un Memorandum, vizează eliminarea confuziilor dintre raportul de internship și raportul de muncă, astfel încât internship-ul să nu devină o formă mascată de angajare. Stagiile profesionale și programele de internship oferă tinerilor posibilitatea de a experimenta lucrul într-un mediu organizat, prin familiarizarea cu metodele de lucru și aplicarea cunoștințelor acumulate în perioada de studiu, dobândind astfel experiențe relevante în domeniile vizate. Programele de internship contribuie la definirea mai clară a perspectivelor de carieră ale studenților, pentru o inserție mai rapidă pe piața muncii.

Viitoarele consultări organizate de Executiv pe tema internshipului urmăresc să preîntâmpine nevoile, așteptările și exigențele tuturor părților implicate în organizarea stagiilor profesionale de tip internship (instituții ale administrației publice centrale, mediul privat, mediul academic, organizații de tineret și de voluntariat).

Piața programelor de internship a cunoscut o ascensiune remarcabilă în România, în ultimii cinci ani. În anul 2013, Executivul a inițiat Programul Oficial de Internship al Guvernului României, aflat anul acesta la a cincea ediție, care oferă tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii au ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

La ediția din acest an a Programului de Internship au fost înregistrate 1670 de candidaturi eligibile pentru cele 100 de locuri disponibile în cadrul a 52 de instituții participante la program.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.