Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Capitalei vrea proiecte comune cu autoritățile spaniole

București: Primăria Capitalei vrea proiecte comune cu autoritățile spaniole

DISTRIBUIȚI

145845 – 17052017   Primăria Municipiului București este interesată de realizarea unor parteneriate și proiecte de colaborare cu autoritățile spaniole în domenii precum transportul public, managementul traficului, turism, cultură și sănătate, a afirmat primarul general, Gabriela Firea, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Ramiro Fernandez-Bachiller, avute la sediul Municipalității în cursul săptămânii trecute.

“Până în prezent nu există nici un fel de colaborare -acord de parteneriat sau înfrățire –  între Primăria Capitalei și un oraș din Spania. Avem însă o colaborare foarte bună cu Ambasada Spaniei în România, am realizat împreună proiecte interesante și ne dorim ca aceasta să fie baza pentru realizarea de parteneriate sectoriale, pe arii specializate, cu orașe din Spania”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său, ambasadorul Spaniei în România a apreciat colaborarea în domeniul cultural cu Primăria Municipiului București și a mulțumit în mod special pentru sprijinul acordat în realizarea Festivalulul de teatru școlar, ediția 2017.

De asemenea, ambasadorul Ramiro Fernandez-Bachiller a dat asigurări privind dorința realizării unor proiecte comune între administrațiile locale spaniole și românești.

În multe orașe spaniole există comunități foarte mari de români care trăiesc și muncesc în mod legal. De aceea, parteneriatele sau acorduri de colaborare sunt foarte importante, pentru că ele aduc beneficii atât românilor, cât și spaniolilor.  Mai mult, firmele spaniole sunt interesate de realizarea unor proiecte de investiții în România, a afirmat ambasadorul Spaniei.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii l-a constituit modul de funcționare a administrației orașului Madrid. Legea Madridului reprezinta un model de bune practice pe care l-am studiat în vederea elaborării Legii Capitalei, a afirmat Primarul general al Capitalei. Municipalitatea Capitalei lucrează deja la implementarea câtorva proiecte ce funcționează cu succes atât în Madrid, cât și în alte capitale europene – tichet unic și benzile unice pentru transportul în comun, sisteme automatizate de plată a parcării sau managementul efficient al traficului, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul general a apreciat și modul în care autoritățile spaniole au utilizat fondurile europene.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.