Acasă Nord-Est Iasi Iași: Procurorii iau urma drumurilor

Iași: Procurorii iau urma drumurilor

DISTRIBUIȚI

 

145801 – 16052017  Sediul Consiliului Judeţean Iaşi şi Direcţia de Drumuri judeţene Iași, precum și 13 locuințe din Iași și Suceava, unde figurează înregistrate sedii de firme, au fost percheziționate de DNA în cadrul unui dosar de investigare a unor suspiciuni de corupție.

Potrivit primelor informaţii, anchetatorii verifică contractele lucrărilor de deszăpezire şi de asfaltare a unor drumuri. Potrivit DNA, faptele de corupție ar fi fost săvârșite în perioada 2016-2017.

În cursul dimineții că procurorii DNA au descins la Direcţia Judeţeana de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iaşi, de unde au ridicat mai multe documente. Acțiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuție a lucrărilor de întreținere a drumului județean 248 A (Iași-Voinești-Țibănești) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii și întreținere curentă a drumurilor pe timp de iarnă, contractul având ca obiect “Lucrări de întreținere pe timp de vară la drumurile județene pentru perioada 2015-2016, inclusiv corespondența cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company și SC Ted Company. Au mai fost vizate și documentele cu privire la acțiunile de Audit Public Intern dispuse de președintele Consiliului Județean, referitoare la lucrările de întreținere la drumul județean 248A, precum și la acțiunea de Audit a CJ pentru “Lucrări de întreținere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iași-Movileni-Gropnița”. Contractele ar fi fost încheiate de vechea conducere a Direcţiei de Administrare a Drumurilor Județene, al cărei director, Daniel Minciună, a decedat în urmă cu două luni. Potrivit unor surse, vizați de acțiune ar fi mai multi oficiali.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a președintelui CJ Iași Maricel Popa legată de modul deficitar în care au fost realizate lucrărilor pe drumul 248 A. În urma unor vizite pe teren la sfârșitul lunii septembrie 2016, președintele CJ Iași a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor, ulterior fiind sesizate și instituțiile în drept.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.