Acasă Politic Semne bune de la Vatican

Semne bune de la Vatican

DISTRIBUIȚI

145830 – 26052017 Klaus Iohannis spune ca este bucuros in privinta semnalelor pozitive transmise de Papa Francisc in privinta unei vizite in Romania.

Relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun s-au dezvoltat si s-au consolidat continuu, vizita Papei Ioan Paul al II-lea la Bucuresti fiind unul din acele momente memorabile care marcheaza generatii„. afirma seful statului.

Declaratiile presedintelui sunt facute in cadrul unui mesaj transmis cu prilejul sesiunii stiintifice dedicate aniversarii a 90 de ani de la semnarea Concordatului Romania-Vatican si a 80 de ani de la infiintarea Colegiului pontifical Pio Romeno.

Romania este angajata in aprofundarea cooperarii cu Sfantul Scaun. Vedem in aceasta pretioasa relatie sansa unei contributii comune la rezolvarea sfidarilor contemporane. De aceea, sunt bucuros pentru semnalele pozitive pe care Sfantul Parinte Papa Francisc le-a transmis in legatura cu asteptata sa vizita in Romania„, spune Klaus Iohannis.

Ii suntem de asemenea recunoscatori Sanctitatii Sale pentru grija sa fata de credinciosii romani din Italia, cat si pentru atentia acordata studentilor Colegiului Pio Romeno„, a mai transmis presedintele roman.

Papa Francisc a fost invitat, pentru anul viitor, la Blaj, centrul greco-catolicismului din Romania, invitatia oficiala fiind adresata de cardinalul Lucian.

„Nu stim cand va veni, dar suntem aproape siguri ca va veni anul viitor„, a spus la inceputul acestei luni Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucuresti, Ioan Robu.

Iohannis a declarat la sfarsitul lunii martie, ca i-a retransmis Papei Francisc invitatia de a vizita Romania in 2018, iar liderul de la Vatican a parut „foarte interesat”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.