Acasă Centru Sibiu Sibiu: Doi sportivi români, pe podiumul Campionatului Mondial de Karate

Sibiu: Doi sportivi români, pe podiumul Campionatului Mondial de Karate

DISTRIBUIȚI

145851 – 29052017 Cea de-a cincea ediție a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin de la Sibiu s-a încheiat. Cei mai buni sportivi ai lumii, printre care și doi români, au urcat pe scenă pentru a-și primi medaliile, trofeele și diplomele, organizatorii premiind, pe rând, categoriile de cadeți U18, U21 și adulții. Rusia a fost marea câștigătoare a ediției din acest an, zece sportivi ai federațiilor ruse câștigând aurul.

Campionatul Mondial de Karate a început sâmbătă, cu meciurile de calificare la toate categoriile de vârstă și a continuat duminică, în cea de-a doua zi a competiției având loc luptele finale pentru medalii.

România – un vicecampion mondial la cadeți U18

86 de sportivi din întreaga lume au luptat pe tatamiul din Sala Transilvania, programul de duminică începând cu sferturile de finală. Unii dintre participanți, printre ei și românul Bogdan Gabriel Prâlea, s-au calificat încă de sâmbătă în finală și și-au așteptat rândul pentru a se bate la medalii. Din păcate, reprezentantul Federației WAKU din Galați a pierdut finala cu polonezul Szymon Olpinski, dar cu toate acestea Bogdan Prâlea a obținut la finalul competiției o binemeritată medalie de argint, câștigând locul 2 la categoria de cadeți U18/peste 75 kg.

Un alt trofeu a fost adus de românca Madena Bozianu, din Ploiești, legitimată la WKB România, care a fost premiată alături de alte trei sportive la categoria adulți/sub 60 kg. Tânăra în vârstă de aproape 22 de ani a fost învinsă în semifinală de o sportivă din Rusia, însă la final a urcat pe podium pentru a primii laurii muncii depuse în cadrul acestui turneu.

Juriul a desemnat cei mai buni sportivi după lupte extreme de spectaculoase, care au ținut publicul cu sufletul la gură ore în șir. Țara cu cei mai mulți sportivi pe podium a fost Rusia, zece reprezentanți ai organizațiilor ruse reușind să-și adjudece medaliile de aur la toate cele trei categorii de luptă. Emoțiile au fost mari atât pentru spectatori, cât și pentru sportivii premiați, care au purtat cu mândrie steagul reprezentativ al țării la decernarea premiilor.

Peste 400 de sportivi din 40 de țări, membri ai 70 de echipe din 14 organizații internaționale au participat la ediția cu numărul cinci a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin, desfășurat la Sibiu, în perioada 27 – 28 mai. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.