Acasă Sud Arges Argeş: Protest cu oi

Argeş: Protest cu oi

DISTRIBUIȚI

  145984 – 08062017  Mai multe străzi ale oraşului Curtea de Argeş au fost blocate, după ce mai mulţi crescători de animale au protestat, joi, fiind nemulţumiţi că puşiunile au fost concesionate, iar ciobanii nu mai au voie cu animalele acolo. Peste 400 de oi au fost aduse în oraş, precizează  Mediafax.

Daniel Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de animale din judeţul Argeş, care consideră că autorităţile locale nu au respectat dreptul la păşunat al oierilor din zonă, a scos aproximativ 450 de oi cu care a blocat o stradă din Curtea de Argeş. Alte aproximativ 200 de oi au fost aduse în parcarea din spatele Mănăstirii Curtea de Argeş.

Potrivit autorităţilor, organizatorul protestului şi-a anunţat în scris în alte două ocazii intenţia de a scoate oile în stradă, acţiuni neconcretizate până joi, când crescătorul şi-a pus în aplicare planul.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş acţionează pentru asigurarea măsurilor de ordine publică având dispozitive de blocare la faţa locului şi încercând să evite eventualele complicaţii care pot apărea”, a declarat purtătorul de cuvât al IJJ Argeş, Cătălina Turcea.

Potrivit acestuia, vor fi aplicate sancţiuni atât pentru blocarea drumului de acces, cât şi pentru comportament şi limbaj neadecvat.

O licitaţie privind păşunile alpine din Curtea de Argeş a fost câştigată de către o profesoară care, în opinia lui Daniel Petrescu, nu are nicio legătură cu păşunatul. Păşunile fiind concesionate, ciobanii nu mai au voie să intre cu animalele acolo. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.