Acasă Sud Arges Argeș: Reapare ”SATYRU”

Argeș: Reapare ”SATYRU”

DISTRIBUIȚI

146174 – 2006208  Compania Gimax Production în colaborare cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel organizează în data de 29 iunie 2017, orele 17.00, lansarea revistei umoristice ”SATYRU”. Evenimentul va avea loc la Muzeul Câmpulung Muscel.

Ce este ”SATYRUL?”

Primul număr al revistei a apărut la 6 februarie 1866, la Iași, fiind editat de ”Societatea Chineză” condusă de Bogdan Petriceicu Hasdeu. Era vorba despre o publicație de mare fantezie și de profundă critică, mai întâi, literar-artistică și din ce în ce tot mai învederat social-politică. Conceput, după toate probabilitățile, democratic, de B. P. Hasdeu însuși, el prevedea clar și clauze dictatoriale care-i dădeau libertatea de a imagina și realiza revista după propria-i viziune. De altfel, el nu s-ar fi putut manifesta ”creator” într0un alt mod. Redacția – chiar dacă vor fi fost și alți membri desemnați – trebuia să constituie doar ”corul” de aprobare și nu un obstacol care să-l încurce sau să-i perturbe în vreun fel intențiile.

Ediția a doua a revistei a apărut sub îngrijirea Editurii Gimax. Este vorba despre o ediție nouă a publicației ieșene, susținută de un grup de entuziaști conduși de redactorul-șef Maria Chirtoacă, secondat de poetul Ion Mârzac în poziția de secretar de redacție. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.