Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Berlin: Olguța Vasilescu nu poate fi urmașa lui Grindeanu la Guvern

Berlin: Olguța Vasilescu nu poate fi urmașa lui Grindeanu la Guvern

DISTRIBUIȚI

146194 – 21062017   Presedintele Klaus Iohannis a reamintit, marti seara, la Berlin, ca nu va face niciun rabat de la criteriile de integritate anuntate anul trecut in privinta desemnarii premierului Guvernului Romaniei. Una dintre persoanele nominalizate, pe surse, ca ar putea prelua functia de premier de la Sorin Grindeanu este Lia Olguta Vasilescu. ”Sunt in continuare de parere ca premier in Romania poate sa fie numai o persoana integra. Nu am deloc de gand sa fac rabat de la criteriile pe care le tot enunt din toamna anului trecut”, a spus Iohannis, referitor la viitorul premier.

Lia Olguta Vasilescu se afla printre favoritele lui Liviu Dragnea pentru postul de premier, alaturi de Carmen Dan si Viorica Dancila. Vasilescu a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei si spalare de bani. Conform DNA, in anul 2014 Vasilescu ar fi cerut si primit de la mai multi oameni de afaceri care avea in derulare contracte cu Primaria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afaceristi acceptand „solicitarile formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguta in considerarea atributiilor pe care aceasta le avea in calitate de primar, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor”.

In ianuarie 2017, judecatorii Curtii de Apel au decis ca dosarul de coruptie care o vizeaza pe Olguta Vasilescu sa se intoarca la procurorii DNA, care trebuie sa refaca ancheta.

 

Iași: Un fost angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Emanoil Petrea, decorat în 2002 de Ion Iliescu, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru pornografie infantilă şi act sexual cu minor. Decizia, pronunțată de Curtea de Apel Iași, este definitivă, informează Adevarul.ro.

Petrea deţinea funcţia de administrator al sediului postului România TV în momentul arestării. El a fost acuzat că organiza orgii sexuale cu minore la casa sa de vacanţă din judeţul Vaslui. Cea mai mică dintre minorele cu care a întreţinut relaţii sexuale avea 12 ani. În timpul unor percheziții, anchetatorii au găsit în telefoane, laptop şi alte sisteme informatice care aparţineau fostului SPP-ist mai multe filmări şi fotografii cu minore în ipostaze indecente sau în timp ce întreţineau relaţii sexuale, dar și toate conversaţiile indecente pe care le purta cu minorele.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.