Acasă Externe Agenda Europeana  Bruxelles: Daciana Sârbu propune la Bruxelles ca alimentele sa fie comparate după...

 Bruxelles: Daciana Sârbu propune la Bruxelles ca alimentele sa fie comparate după o metodologie comună, sub coordonare europeană

DISTRIBUIȚI

146270 – 26062017  Studiile care compara calitatea alimentelor vândute cu aceeași eticheta în state din Est si din Vest ar trebui realizate după o metodologie comuna si coordonate la nivel european, iar instituțiile europene trebuie sa ia masuri pentru a asigura egalitatea consumatorilor in UE, a afirmat eurodeputata Daciana Sârbu, care a fost invitata sa susțină o prezentare a temei dublului standard în cadrul unei reuniuni a Comitetului Economic si Social European. Participanții la dezbatere au remarcat ca nu doar alimentele, ci si medicamentele sau serviciile bancare ar putea fi afectate de acest fenomen al „dublului standard” la nivel european.

Calitatea diferita a produselor vândute cu aceleași denumiri si etichete în state din Est si din Vest e o preocupare importanta pentru cetățenii din mai multe tari, printre care se numără si România, a arătat Daciana Sârbu.

Eurodeputata a subliniat ca studiile prin care sunt analizate comparativ astfel de produse sunt esențiale pentru a fundamenta decizii, dar fiindcă unele date au fost contestate, a propus o soluție în acest sens:

”Fără date certe, nu putem avea o înțelegere completa asupra situației si de aceea nu pot fi propuse soluții eficiente. Cea mai potrivita cale de urmat este realizarea testelor sub coordonarea instituțiilor europene, folosind aceeași metodologie peste tot. Avem nevoie de claritate si de dovezi verificabile pentru a depăși blocajul actual: producătorii susțin ca produsele sunt diferite pentru a satisface gusturile diferite ale consumatorilor, în timp ce oamenii cer ca produsele sa aibă aceeași calitate peste tot”. PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.