Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Am mai pierdut un MIG 21 Lancer

Constanța: Am mai pierdut un MIG 21 Lancer

DISTRIBUIȚI

146025 – 12062017  Un avion militar MIG 21 Lancer, care participa la un exerciţiu comun cu forţele aeriene bulgare, s-a prăbuşit la opt kilometri de baza aeriană Mihail Koglăniceanu. Pilotul s-a catapultat în momentul în care şi-a dat seama că a pierdut controlul aeronavei. El a fost recuperat de salvatori şi a fost transportat la spital.

”Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. Pilotul este conştient şi se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa”, este anunţul făcut de oficialii Ministerului Apărării.

Aceştia au adăugat că aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia.

”Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene”, mai anunţă MApN. PROMPT MEDIA

 

foto:news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.