Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: KurtosFest 2017 și Picnic OZOSEP – târg la iarbă verde la...

Ilfov: KurtosFest 2017 și Picnic OZOSEP – târg la iarbă verde la Mogoșoaia

DISTRIBUIȚI

Bani să fie146219 – 22062017 În Poiana Mică din Parcul Mogoșoaia, se va desășura primul festival al kurtosului și Picnic Ozosep cu produse tradiționale. Evenimentul va avea loc în weekendul 24 – 25 iunie, când gusturile specifice ale mâncărurilor ungurești vor putea fi savurate în cadrul unui frumos picnic pe pajiștea din Parcul Mogoșoaia. Cei mai buni dintre micii producători de mâncăruri și obiecte artizanale din Harghita, Covasna și Mureș vor participa la această specială ediție a târgului gastro-cultural Ozosep.

Evenimentul va găzdui și prima ediție a Kurtos Fest, în cadrul căreia kurtosarii vor pregăti pe loc kurtoskalacs delicios, pe jar, dar și o serie de specialități pornind de la acest preparat specific, cum ar fi ice-kurtos, adică kurtos cu înghețată dar și cel cu fructe. De nelipsit va fi și lángos-ul bun, cu smântână, cașcaval și un strop de usturoi, sau dulce – cu ciocolată sau gem.

Mezeluri deosebite, de calitate excepțională, brânzeturi artizanale delicioase, gemuri și siropuri din fructe alese, miere pură din munți, pâine bună de casă cu cartofi din Covasna, prăjituri speciale, ceaiuri din plante culese cu atenție, pateu de bibilică, ciocolată artizanală și de casă, sărățele și multe alte preparate delicioase așteaptă vizitatorii în ambianța plăcută oferită de parc.

Meșterii artizani vor aduce articole din piele de mult bun gust, jucării din lemn, obiecte din ceramică, cosmetice naturale, bijuterii, obiecte decorative și alte lucruri frumoase care cu siguranță îi vor fermeca pe cei care decid să vină la eveniment.

De nelipsit va fi și gulașul – specialitatea evenimentului – pregătit în ceaune uriașe, dar va fi prezent și o altă specialitate a evenimentului, Hot Dogul artizanal Secuiesc, pregătit cu drag din ingredient locale, cu cârnați în chiflă adevărată și alte bunătăți speciale și care merge de minune alături de o bere artizanală locală.

La această ediție, cei mici sunt așteptați cu o zonă special amenajată pentru ei, cu topogane gonflabile, trenuleț pentru cei mici și trambuline, iar specialiștii invitați vor organiza ateliere de creație, unde copilașii pot învăța să lucreze cu pâslă și să picteze pe sticlă. Atelierele vor avea loc sâmbătă, între orele 12.00 și 16.00.

Sâmbătă, între orele 12.00 și 14.00 vor avea loc reprezentații artistice de dansuri și muzică de fanfară din județul Covasna, iar de la orele 18.00 va avea loc concertul trupei One More Minute featuring A.G. Weinberger, ”Mr. Blues” al României, susțin organizatorii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.