Acasă Life Raport SUA: 20 de milioane de victime ale traficului de persoane

Raport SUA: 20 de milioane de victime ale traficului de persoane

DISTRIBUIȚI

 146343 – 28062017 – Românii reprezintă o sursă semnificativă pentru traficul de carne vie în Europa de vest, în scopul exploatării sexuale şi a muncii la negru, se arată într-un raport al Departamentului de Stat american publicat recent. În toată lumea peste 20 milioane de persoane sunt victime ale traficului de ființe umane, se arată în raportul Departamentul de Stat American, citat de RFI.

În raportul său anual privind traficul de ființe umane, Departamentul de Stat a retrogradat China, la cel mai scăzut nivel, punând-o în aceeași categorie cu state precum Coreea de Nord, Zimbabwe și Siria.

În cazul Afganistanului se vorbește despre o evoluție, după ce au fost luate măsuri pentru a stopa traficul, la fel ca în cazul Irakului, unde raportul consemnează progrese satisfăcătoare cu privire la acest aspect.

Retrogradarea din China a fost o surpriză specială în acest an, marcând prima mustrare majoră, publică a Chinei pe teme legate de drepturile omului, din partea  administrației Trump, care până acum a evitat, în general, criticile directe față de Beijing.

Ivanka Trump, consilier la Casa Albă și fiica președintelui Donald Trump, a declarat că stoparea traficului de ființe umane face parte din interesele morale și strategice ale Statelor Unite, descriind efortul ca pe o „prioritate de politică externă majoră“ pentru administrația tatălui său.

Secretarul de stat Rex Tillerson a declarat că există aproximativ 20 de milioane de victime ale traficului de ființe umane la nivel global, arătând că o mare parte din aceste activități subterane se desfășoară și în mediul  on-line.

Pe de altă parte și România apare în acest raport,în care este prezentată atât o sursă, cât și ca o ţară de tranzit şi destinaţie a victimelor reţelelor de trafic de persoane,

În datele prezentate se subliniază că instituţiile guvernamentale române nu îndeplinesc standardele minime în domeniu, dar depun eforturi în acest sens.

”Bărbaţi, femei şi copii români sunt victime ale traficului pentru a fi exploataţi în agricultură, în construcţii, în servicii casnice, hoteluri şi întreprinderi, unii fiind forţaţi să cerşească în România şi în alte ţări europene. Femei şi copii din România sunt victime ale reţelelor de proxenetism în România şi în alte ţări europene”, arată Raportul Departamentului de Stat american intitulat „Traficul de persoane – 2017”.

Potrivit raportului, România se încadrează în categoria a doua (din patru), a ţărilor ale căror instituţii nu respectă încă standardele minime în materie de combatere a traficului de persoane, dar depun eforturi în acest sens. În aceeaşi categorie sunt ţări precum Afganistan, Albania, Argentina, Azerbaidjan, Brazilia, Croaţia, Egipt, Japonia, Grecia, Iordania, Japonia, Turcia şi Tunisia.

În categoria întâi sunt ţările ce respectă standardele minime pentru contracararea traficului de persoane. Sunt încadrate în această categorie statele vest-europene, precum şi Statele Unite, Australia, Israel şi Coreea de Sud. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.