Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Se schimbă Codul Rutier

Se schimbă Codul Rutier

DISTRIBUIȚI

146377 – 29062017 –  Modificări la Codul Rutier, care vor intra în vigoare de vineri, schimbă modul de defășurare al examenului auto. Proba teoretică şi proba practică a examenului pentru obţinerea permisului auto vor fi înregistrate video, conform unor modificări la Codul rutier ce se vor aplica începând de vineri, informează Avocatnet.ro. Măsura, ce a fost stabilită de Guvern de acum un an, are drept scop asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de permis auto.

Modificările au fost introduse de Executiv în iunie 2016 prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Concret, modificările respective vor apărea la prevederile Codului rutier despre susţinerea examenului auto.

Astfel, începând de vineri, proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului auto va fi înregistrată video, iar proba practică va fi înregistrată audio-video. Această schimbare era necesară în condiţiile în care se doreşte asigurarea şi verificarea legalităţii examenului auto.

Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”, va dispune Codul rutier de la data de 30 iunie 2017. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a impus restricţii temporare de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone în judeţele aflate sub cod portocaliu de caniculă: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

În intervalul 12.00 – 20.00, maşinile de mare tonaj nu vor putea circula pe autostrăzile şi drumurile naţionale din aceste judeţe, pentru a conserva asfaltul care se deformează la temperaturi ridicate.

”Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, anunţă CNAIR.

Excepţii fac transporturile de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, cele destinate tractării vehiculelor avariate, dar şi transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.