Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Și-au adus aminte

Și-au adus aminte

DISTRIBUIȚI

146404 – 30062017 – Termenul – limită până la care localurile care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu a fost încă o dată prelungit, prin intermediul unui act normativ apărut miercuri în Monitorul Oficial. Concret, a fost stabilită o amânare de trei luni, de la 30 iunie la 30 septembrie 2017, prin care autorităţile urmăresc să ofere tuturor beneficiarilor posibilitatea de a se conforma obligaţiei amintite, fără a fi necesară aplicarea unor măsuri coercitive.

Până la această dată, cei care dețin obligația obținerii acestui act administrativ nu vor fi sancţionați contravenţional, pentru nedeținerea acestuia. În primele cinci luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 7.703 solicitări în vederea emiterii avizelor de securitate la incendiu și a altor 4.282 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 2.034 avize de securitate la incendiu și 1.260 autorizații de securitate la incendiu.

De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 31 mai a.c., inspectorii de prevenire au derulat 17.883 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 5.967 amenzi în cuantum de 7,6 milioane lei.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 12.475 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate.

Totodată, instituția a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

Pregătirea factorilor responsabili, asistența tehnică de specialitate și asigurarea capacității de răspuns a comunității rămân acțiunile noastre prioritare, iar prin creșterea gradului de implicare a populației în gestionarea urgențelor civile, IGSU își consolidează poziția de factor motor în domeniu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.