Acasă Social Educatie Suntem cei mai buni la matematică din nou

Suntem cei mai buni la matematică din nou

DISTRIBUIȚI

146351 – 28062017 – Trei medalii de aur şi trei medalii de argint reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 24 – 28 iunie, la Varna (Bulgaria). Datorită acestor rezultate, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur a fost cucerite de Tudor Darius Cardaș, elev la Colegiul Național ,,A. T. Laurian” din Botoșani, Tran Bach Nguyen și Sebastian Mihai Șimon, ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Cei trei elevi medaliați cu argint sunt Paul Becsi, elev la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea și Mărginean Andrei Theodore, ambii elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa României a fost coordonată de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea (deputy leader) şi prof. Marius Mîinea de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găiești (observator în juriul olimpiadei).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 19 ţări (10 țări membre şi 9 cu statut de invitat). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.