Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tudorel Toader, despre detașarea judecătorilor

Tudorel Toader, despre detașarea judecătorilor

DISTRIBUIȚI

146139 – 1606208  Detașarea tuturor judecătorilor de la Ministerul Justiției încetează începând cu data de 15 iulie, a anunțat, joi, ministrul Tudorel Toader, informează Cotidianul.

„Cu unanimitate de voturi, astăzi, Secția pentru judecători a aprobat încetarea detașării tuturor judecătorilor din cadrul Ministerului Justiției, începând cu data de 15 iulie 2017”, precizează Toader într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, încetarea detașării a nouă judecători la Ministerul Justiției, au precizat surse din Consiliu pentru AGERPRES.

Sursele citate au arătat că decizia se referă la judecătorii Cristina Irimia de la Curtea de Apel București, Viorica Simona Matei de la Tribunalul București, Alegria Camelia Panaitescu de la Judecătoria Sectorului 1, Anca Maria Stoica de la Judecătoria Sectorului 2, Marcela Comșa de la Curtea de Apel Brașov, Alexandru Șerban de la Curtea de Apel Brașov, Anca Gheorghiu de la Judecătoria Brașov, Kamelia Sîrbu de la Curtea de Apel Constanța și Vasile Alexandru de la Tribunalul Prahova.

Pe 25 mai, Tudorel Toader, ministrul Justiției, afirma că a cerut încetarea detașării tuturor magistraților la MJ, deoarece pentru foarte mulți dintre aceștia este depășit termenul legal prevăzut, dar și pentru că se dorește angajarea unor juriști tineri, valoroși, pe care instituția să conteze în următorii ani.

„Legea spune că detașările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulți detașați din cei care sunt la Justiție care depășiseră acel interval de timp. Ministerul Justiției trebuie să-și angajeze personal propriu. Avem foarte mulți juriști în România, avem juriști foarte bine pregătiți, juriști pe care să-i angajăm la Ministerul Justiției, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul Ministerului Justiției”, declara Toader.

Ministrul Justiției susținea că, în același timp, puterea judecătorească și Ministerul Public au nevoie de specialiști, de procurori, de judecători.

„Și vă dau un exemplu cât se poate de simplu: aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror și șef de Resurse Umane. E păcat să ții un procuror foarte bine pregătit șef la Resurse Umane. De aceea s-a format, să facă muncă de procuror. Deci, acesta este motivul pentru care am cerut încetarea detașării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroși, pe care ministerul să conteze pe mulți ani”, completa Toader. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.