Acasă Externe Atenționare de călătorie pentru Bosnia şi Herţegovina. În zona Jablanica există risc...

Atenționare de călătorie pentru Bosnia şi Herţegovina. În zona Jablanica există risc de explozie

DISTRIBUIȚI

 146764 – 20072017  –  Atenționare de călătorie pentru românii care tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina, care se confruntă cu incendii de vegetație în zona centrală şi de sud, în apropierea localităților Ljubinje, Caplijna şi Jablanica.

În zona localităţii Jablanica, focul s-a extins cu repeziciune pe muntele Cvrsnica, autorităţile locale intervenind cu autoutilitare şi elicoptere pentru menţinerea incendiului sub control.

În zona Jablanica stingerea incendiilor a fost temporar blocată din cauza riscului de explozie a unor obiecte (muniţie, proiectile) rămase neexplodate – UXO.

Totodată, astăzi, regiunile Bihac, Prijedor şi Banja Luka se vor confrunta cu temperaturi extreme de peste 35 grade, fiind emis cod portocaliu de avertizare.

Întrucât incendiile sunt active și situația poate suporta modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Bosnia şi Herţegovina (BiH) să consulte pentru informaţii actualizate permanent, paginile de Internet www.meteoalarm.eu şi http://bihamk.ba/.

Cetățenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733207447 sau +38761428354, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet  http://sarajevo.mae.ro,  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.