Acasă Cultura/Media Berlin: Serie de concerte Elena Mîndru Quartet

Berlin: Serie de concerte Elena Mîndru Quartet

DISTRIBUIȚI

146895 – 27072017 – Institutul Cultural Român din Berlin organizează în perioada 29 iulie – 2 august 2017, în colaborare cu Orchestra de Stat din Heidelberg, Festivalul Heidelberger Schlossfestspiele,  Asociația Kulturtandem Heidelberg și C-Hub Mannheimun, o serie de concerte ale Cvartetul Elena Mîndru, format din Elena Mîndru – voce, Artur Balogh – contrabas, Tuomas Turunen – pian şi Bobby Petrov – percuție.Astfel, pe 29 iulie și 2 august, vor avea loc două concerte sub genericul ”Jazz meets Classic” în cadrul evenimentului ”Heidelberger Schlossfestspiele”, unde cvartetul Elena Mîndru împreună cu Orchestra de Stat din Heidelberg dirijată de Cosette Justo Valdés, vor interpreta compoziții proprii, precum și piese celebre de Leonard Bernstein și George Gershwin.

De asemenea, în data de 30 iulie va avea loc un concert de jazz în aer liber, la C-Hub Mannheim, în cadrul căruia Cvartetul Elena Mîndru va cânta alături de saxofonista germană Alexandra Lehmler. Concertul face parte din seria de evenimente ”Tandem Jazz Nights” inițiată de asociația Kulturtandem Heidelberg cu scopul de a oferi muzicienilor internaționali o platformă prin care se pot cunoaște și pot experimenta împreună, formând un tandem muzical.

360 lace wigsElena Mîndru este una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc și european. Absolventă a secției de compoziție a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa profesorului Adrian Pop şi actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki. Artista deține totodată un  masterat în interpretare și compoziție de jazz obținut în 2013 prin programul Nordic Master of Jazz (NOMAZZ). Premiată și apreciată de către juriul prezidat de Quincy Jones la Montreux Jazz Voice Competition în 2012 (Premiul al II-lea și Premiul Publicului), Elena Mîndru are la activ două discuri publicate, la care se adaugă cel mai recent album al formației Bega Blues Band din Timișoara în noiembrie 2015 și următorul său album – Elena Mîndru Third Stream Project în aprilie 2016, înregistrat în renumitul studio Yle M1 al radioului finlandez.

Orchestra de Stat din Heidelberg este cunoscută deja de ani de zile pentru multiculturalitatea sa. Nu numai prin interacțiunea de zi cu zi a celor 32 de naționalități ale muzicienilor ce fac parte din componența ei, ci și datorită activității sale concrete, prin colaborări cu numeroase festivaluri din întreaga lume.

C-HUB este un centru dedicat industriilor creative din Mannheim. Situat în cartierul Jungbusch, unul dintre cele mai multiculturale cartiere din Germania, în care conviețuiesc peste 150 grupuri etnice diferite, C Hub promovează intens prin evenimentele sale multiculturalitatea și diversitatea.

Kultur Tandem este o asociaţie din Heidelberg în Landul Baden-Württemberg, care are ca obiectiv crearea de legături interculturale între artişti din ţările Europei de Sud Est şi artişti din Germania, cu scopul de a promova dialogul artistic. Asociaţia organizează evenimente culturale, ateliere educative, conferinţe, expoziţii şi concerte prin care oferă artiştilor ocazia de a se întalni în diverse spaţii creative şi de a produce proiecte culturale comune contribuind la o mai bună cunoaştere între artişti şi publicul german. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.