Acasă Anchete Justitie București: Dan Voiculescu mai așteaptă

București: Dan Voiculescu mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

146601 – 11072017 –   Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat decizia în cazul eliberării condiționate a fostului senator Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA. Verdictul este așteptat în 18 iulie. În prima instanţă, decizia a fost de liberare condiţionată a omului de afaceri.

La şedinţa de judecată din 8 iunie, Judecătoria Sectorului 5 motivează decizia de liberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu arătând că acesta ”a dat dovadă de stăruinţă în muncă” prin participarea la activităţi lucrative şi intelectuale, a avut un comportament exemplar în conformitate cu normele instituţionale şi o atitudine respectuoasă faţă de personalul unităţii, a participat constant la activităţile educaţionale, a conferenţiat la dezbaterea cu tema „Stări, emoţii, comportament uman” şi a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizite.

Judecătorii arată că până la 24 mai, Dan Voiculescu a executat în total 1.408 zile din cele 3.653 (10 ani) pe care le avea de executat în dosarul ICA, depăşind limita minimă de 1.217 zile care reprezintă o treime din durata pedepsei. Dintre cele 1.408 zile, 387 se consideră executate în urma muncii prestate şi în urma redactării de lucrări ştiinţifice. După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, 11 cărţi.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.