Acasă Economie București: Nu există comisii și specialiști pentru legea insolvenței personale

București: Nu există comisii și specialiști pentru legea insolvenței personale

DISTRIBUIȚI

146857 – 26072017   Românii înglodaţi în datorii, care vor să-şi declare falimentul personal, mai au de aşteptat. De săptămâna viitoare, legea care le permite acest lucru este imposibil de aplicat aşa cum ar fi trebuit. Comisiile de insolvenţă există doar pe hârtie. Aşa că singura soluţie este încă o amânare.

Legea falimentului personal ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 august. Lipsesc însă specialiştii, aşa că va fi amânată din nou. Normele de aplicare, fără de care comisiile de insolvenţă nu pot funcţiona, au rămas doar pe hârtie.

Legea îi oferă trei variante persoanei care îşi cere insolvenţa: dacă datoriile sunt peste 21.000 de lei, datoria este restructurată. Îşi asumă un plan de rambursare, iar fiecare leu este numărat o dată la trei luni. Dacă datornicul nu are niciun venit, dar are bunuri pe numele său, comisia decide valorificarea activelor. Bunurile sunt vândute, datoria este plătită, iar ce rămâne intră înapoi în buzunarul datornicului. Dacă acesta nu are nici venituri, nici bunuri, iar datoria este mai mică de 15.000 de lei, atunci ea se şterge. Dar omul nu mai poate lua credite o perioadă lungă.

Legea falimentului personal a fost adoptată în anul 2015, însă până acum aplicarea ei a tot fost amânată, pe motiv de lipsă de proceduri şi specialişti. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.