Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Opriti distrugerea zonei protejate 40 din Sectorul 2 al Capitalei!

Opriti distrugerea zonei protejate 40 din Sectorul 2 al Capitalei!

DISTRIBUIȚI

 146678 – 17072017 – Grupul de initiativa Salvati Zonele Protejate ale Bucurestiului susține, într-un comunicat de presă, că la nici 50 de metri de casa memoriala Ellie Radu, pe strada Icoanei, la nr. 28, un afacerist olandez, in combinatie cu mai multi cetateni romani, intentioneaza sa construiasca un imobil cu cinci niveluri(S+P+3E+4R), intro zona de case de patrimoniu, in care PUZ-ul aprobat de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti este P+2E (Zona protejata nr.40).

In 1997 Judecatoria Sectorului 2 a retrocedat intr-un mod dubios imobilul din Strada Icoanei nr. 28 catre mostenitorii fostiilor proprietari. Ulterior casa a fost vanduta de mai multe ori, prin sistem de tip “suveica” intre doua surori si mai multe firme controlate de acestea. In 2007 casa veche a fost demolata si in 2009 una din firmele care a cumparat la un moment dat casa, a obtinut autorizatie de construire a unui imobil cu sase niveluri, autorizatie care a expirat in 2011. In tot acest timp proprietarii vremii au lasat terenul in paragina, nedemarand niciun fel de lucrare de constructie.

In anul 2014 proprietarii au solicitat Primariei Capitalei eliberarea unei noi autorizatii de constructie pentru un imobil S+P+3E+4R, cerere respinsa de Directia de Urbanism din PMB. In aceasta situatie, prorietarii au cerut in anul 2017 autorizatie pentru continuarea lucrarilor de constructie, lucrari care nu au fost incepute niciodata. Motivul? In spatele acestei noi cereri stau minciuni grosolane.

In 12 iulie 2017, proprietarii au inceput lucrarile de escavatie, declansand mutilarea arhitecturala si urbanistica ireversibila a unei importante zone istorice din Bucuresti. Asta desi legalitatea actiunii lor este indoielnica. Mai mult, vecinii sunt ingrijorati de modul in care urmeaza sa se deruleze lucrarile, temandu-se ca activitatea utilajelor le-ar putea afecta structura de rezistenta a propriilor case.

Se solicit prin prezenta petitie anularea autorizatiei de continuare a lucrarilor de construire din 2017 ”deoarece aceste lucrari de construire nu au fost realizate niciodata”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.