Acasă Social Administratie București: Premierul despre șefa ANAF: ”Ori este eroină, ori ne-am făcut de...

București: Premierul despre șefa ANAF: ”Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi”

DISTRIBUIȚI

146716 – 19072017 –  Premierul Mihai Tudose consideră că noua şefă a ANAF, Mirela Călugăreanu, este o persoană foarte respectată şi foarte hotărâtă și precizează că nu are culoare politică. ”Am primit din partea domnului ministru Ionuţ Mişa mai multe propuneri. Împreună ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective. Da, am ales o doamnă despre care am avut aceleaşi referinţe – foarte respectată şi foarte hotărâtă, o doamnă care îşi dă seama că îşi joacă cartea vieţii profesionale prin această numire. Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi”, a declarat Tudose la Realitatea TV.

Mirela Călugăreanu a fost numită în funcția de presedinte, cu rang de secretar de Stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în urma deciziei prim-ministrului, publicată în Monitorul Oficial nr 0573 din 18 iulie  2017. Aceasta dispune de o experiență vastă în domeniul fiscal, de mai bine de 26 de ani, atât în activitatea de colectare a veniturilor publice, cât și în administrația publică, în general.

Principalele obiective stabilite de noua conducere ANAF vizează eficientizarea colectării veniturilor bugetare, recuperarea sumelor neîncasate la buget și realizarea veniturilor bugetare prognozate pentru acest an.

La preluarea funcției, Mirela Călugăreanu a declarat: ”Împreună cu Ministerul Finanțelor Publice vom face toate demersurile necesare pentru a ne încadra în ținta de deficit de 3%. De asemenea, vom acorda o atenție sporită relației Fisc – contribuabil, pe de-o parte în vederea stimulării conformării voluntare, iar pe de altă parte pentru creșterea încrederii acestora în instituția fiscală”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.