Acasă Externe Bucuresti: Teodor Meleșcanu: România este donator emergent de asistenţă oficială pentru dezvoltare

Bucuresti: Teodor Meleșcanu: România este donator emergent de asistenţă oficială pentru dezvoltare

DISTRIBUIȚI

146854 – 26072017   Ministrul Afacerilor Externe, l-a primit la 25 iulie 2017 pe Pieter Bult, noul reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de cabinet. Ministrul l-a asigurat pe reprezentantul UNICEF în România de întregul sprijin în îndeplinirea mandatului său.

Au fost discutate aspecte legate de cooperarea României cu sistemul ONU, cu un accent deosebit asupra perspectivelor colaborării cu UNICEF în cadrul viitorului Program de ţară pentru perioada 2018 – 2022, care urmează a fi adoptat la viitoarea sesiune a Consiliului de Administrație al UNICEF (New York, septembrie 2017). A fost evocat noul statut al ţării noastre, care a devenit – după aderarea la UE – donator emergent de asistenţă oficială pentru dezvoltare, ceea ce oferă o perspectivă nouă viitoarei colaborări a țării noastre cu UNICEF.

În cursul lunii iulie a.c. a sosit la București noul reprezentant al UNICEF în România, Pieter Bult, care o înlocuiește în această funcție pe Sandie Blanchet, al cărei mandat s-a încheiat în iunie 2017.

Activitățile UNICEF în România au început în anul 1991 și s-au desfășurat în cadrul mai multor programe de țară, elaborate pe baza necesităților concrete ale țării noastre în domeniul protecției și dezvoltării copilului. În acest an a fost elaborat Programul de țară al UNICEF pentru România, pentru perioada 2018 – 2022, care va fi adoptat de Consiliul de Administrație al UNICEF la viitoarea sesiune a sa (New York, septembrie 2017).

Biroul UNICEF în România a contribuit, prin proiecte sale din ultimii 25 de ani la dezvoltarea capacităţii instituţionale în domeniu, la sprijinul copiilor din zone rurale sau defavorizate, la implicarea organizaţiilor neguvernamentale în aceste activităţi. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.