Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Despre droguri, pe Litoral

Constanța: Despre droguri, pe Litoral

DISTRIBUIȚI

146824 – 24072017    An de an, mii de turişti, în special tineri, aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc, sunt informaţi de specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) cu privire la riscurile consumului de droguri şi sunt îndemnaţi să practice sportul, ca alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

În 2016, în urma implementării campaniei ”Litoral fără droguri”, au fost formaţi 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul Poliţiei Rutiere – care, împreună cu echipa ANA, au testat 400 de conducători auto şi au aplicat 400 de chestionare de evaluare a riscului conducerii autoturismului sub influenţa consumului de alcool, în special a drogurilor.

De asemenea, peste 7.000 de tineri au fost informaţi cu privire la riscurile consumului de droguri de către specialiştii ANA din Constanţa şi voluntarii antidrog, la cele 16 puncte de informare din staţiunile Mamaia, Eforie, Costineşti, Neptun şi Mangalia, au fost distribuite 6.000 de materiale informative şi au fost completate de turişti 650 de chestionare.

Pe plajele de pe litoralul românesc, au fost organizate opt mini-campionate de beach-volei şi au fost oferite câştigătorilor opt cupe şi 35 de diplome.

Şi anul acesta, în cadrul campaniei locale ”litoral fără droguri”, ediţia a XIV-a, specialiştii şi voluntarii antidrog îi vor informa pe turişti cu privire la riscurile consumului de droguri, vor distribui materiale informative şi chestionare de testare a cunoştinţelor antidrog, iar la finalul acestor activităţi se vor organiza pe plajă mini-campionate de beach-volei, unde câştigătorii vor primi diplome şi cupe.

În parteneriat cu IPJ Constanţa, Poliţia Municipiului Constanţa şi Poliţia Municipiului Mangalia, CPECA Constanţa va organiza testări în trafic a conducătorilor auto, cu ajutorul testelor rapide de depistare a drogurilor în salivă. Aceste activităţi au scopul de a preveni evenimente rutiere comise pe fondul consumului de droguri în trafic. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.