Acasă Sud Dambovita Cum își bate joc un profesor de munca unui absolvent

Cum își bate joc un profesor de munca unui absolvent

DISTRIBUIȚI

146534 – 07072017 –  Corpul de control al ministrului Educației face verificări, vineri, la un centru de evaluare din Capitală, în cazul a două lucrări de la Bacalaureat ale unor candidați din județul Dâmbovița.

”Am primit memorii de la Comisia zonală, de la un parlamentar, am înțeles de la o casă de avocatură sau avocat. În conformitate cu legislația, am dispus Corpului de control verificarea a ceea ce s-a întâmplat acolo”, a declarat pentru Agerpres ministrul Educației, Liviu Pop. El a spus că un raport în acest caz va fi realizat până vineri seara.

Controlul se face în centrul de evaluare în care s-au corectat două lucrări din județul Dâmbovița. ”Este vorba despre doi elevi – o fată și un băiat. Prin metodologie, lucrarea se poate anula în sala de examen dacă se constată, sau în centrul de evaluare dacă se constată. Aceste două lucrări sunt anulate în centrul de evaluare”, a afirmat reprezentantul MEN. Potrivit acestuia, vor fi dispuse măsuri în funcție de elementele din raportul întocmit de Corpul de control. Pop a precizat că din echipa de control fac parte inspectori metodiști și profesori.

Ana Maria Ioniţă, din Titu, a terminat clasa a XII-a cu media 9,87, dar a fost eliminată la Istorie pe motiv că o parte din lucrarea ei ar fi fost schimbată în timpul transportului, în ciuda faptului că plicurile cu lucrări sun sigilate imediat după examen. Autorităţile din Titu îi sar în ajutor elevei şi îi transmit că un întreg oraş este alături de ea în această problemă care îi anulează, deocamdată, dreptul de a urma o Facultate.

”Îmi declar nemulţumirea în legătură cu decizia comisiei de corectura de la Bucureşti de a o elimina din examenul de bacalaureat pe Ana-Maria Ionita, eleva a Liceului ”I.C. Vissarion” din Titu. În condiţiile în care toate masurile care asigura corectitudinea examenului au fost luate şi certifica nevinovăţia copilului, cred ca este vorba despre rea intenţie. Dacă ani la rand presa a prezentat perle din lucrările elevilor, anul acesta a venit rândul profesorilor din comisia de corectura de la Bucureşti sa ne uimească!”

”S-a întâmplat ceva pe drum cu lucrările, paginile au fost inlocuite”, conform spuselor reprezentantilor comisiei de corectură. Vorbim despre un examen în care toate masurile demonstrează ca nu exista prezumţia de onestitate! Iar o eleva care a terminat cu media 9.87 liceul, a susţinut cu mari emoţii toate probele, acum i se ruinează un vis. De ce?

Ana Maria Ioniţă ar fi vrut să dea admitere la ASE, însă s-a trezit eliminată pe motiv că lucrarea ei a fost completată cu două tipuri de scris.

”La Română a luat 7,75, iar la Geografie 9,5, iar la Istorie am fost eliminată din examen pentru că pe lucrarea mea s-ar fi identificat două tipuri de scris, ceea ce nu este adevărat. Posibil să fie aşa, deoarece banca mea a avut rizuri. Am realizat că scriu foarte urât pe acea bancă şi am pus ciorna sub lucrare, am scris două pagini şi după aceea, din cauza emoţiilor, am uitat total de ciornă şi am scris pe bancă direct şi automat că mi s-a schimbat scrisul. Eram chiar foarte încântată că am făcut bine la examen. Cei de la inspectorat mi-au spus că e posibil să se fi întâmplat ceva cu lucrarea mea pe drum, ceea ce nu este adevărat. Eu fac parte dintr-o familie modestă, părinţii mei nu au locuri de muncă. Tot ce ştiu este că sunt nevinovată şi vreau să îmi găsesc dreptatea”, spune Maria. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.