Acasă Vest Arad Diplome românești, fără cunoașterea limbii

Diplome românești, fără cunoașterea limbii

DISTRIBUIȚI

146861 – 26072017   Peste 100 de perchezitii au avut loc, miercuri dimineaţă, la cadre didactice si studenti de la doua universitati suspectati de fapte de coruptie intr-un dosar denumit generic  ”Diplome de licenta fara studii”. Parchetul instantei supreme precizeaza ca in aceste institutii de invatamant superior s-au constituit retele infractionale din care faceau parte cadre didactice, secretare si alte categorii de personal nedidactic, precum si fosti absolventi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane in vederea promovarii frauduloase a examenelor de catre studenti.

De asemenea, în acest mecanism, studenți care ar fi dat bani profesorilor pentru promovarea unor examene, în special cei cunoscători de limba română, ar fi devenit la rândul lor intermediari pentru alți colegi. În anumite cazuri, banii oferiți în schimbul promovării examenelor ar fi fost lăsați la puncte de schimb valutar ai căror administratori ar fi fost în relații de prietenie cu cadrele didactice.

În fapt, cadrele didactice ar fi pretins și primit bani și bunuri de la studenți pentru a le oferi lucrări de licență deja elaborate ori pentru promovarea unor examene, mai ales în cazul unor studenți străini, înscriși la grupe ce urmau cursurile în română, fără ca aceștia să înțeleagă limba.

Totodată, informaticienii instituțiilor ar fi accesat ilegal softul creat pentru evidența situațiilor școlare și ar fi modificat rezultatele obținute de unii dintre studenți ori le-ar fi transmis acestora mesaje cu răspunsurile corecte, în timpul examenelor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.