Acasă Externe Franța: Incendii de pădure și vegetație în sud-estul Franței

Franța: Incendii de pădure și vegetație în sud-estul Franței

DISTRIBUIȚI

146855 – 26072017   Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că sud-estul Franței (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, precum și arondismentul/sectorul 11 din Marsilia), se confruntă cu incendii de pădure și de vegetație, pe arii extinse. Cele mai afectate arii se află în La Croix-Valmer, Ramatuelle, Artigues, Carros, St. Tropez, Hyeres, Olmeta-di-Turda, Parcul Natural al Prealpilor de Azur. În prezent, 10 focare de incendii sunt active în arii din zonele menţionate, afectând pădurile şi zonele populate.

Conform Centrului Naţional de Meteorologie francez, în următoarea perioadă, pentru sud-estul Franței, condiţiile meteorologice (secetă și vânt puternic – între 90 și 110 km/oră) vor favoriza menţinerea alertei, precum şi posibilitatea izbucnirii unor noi incendii de pădure și de vegetație în sud-estul Franței.

Cetăţenii români aflaţi în vacanță sau stabiliți în sud-estul Franței sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Marsilia: +33610027164. PROMPT MEDIA

 

foto:antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.