Acasă Externe Grecia: 21 copii şi 34 de adulţi, salvaţi de poliţiştii de frontieră...

Grecia: 21 copii şi 34 de adulţi, salvaţi de poliţiştii de frontieră români aflați în Grecia, în misiune Frontex

DISTRIBUIȚI

146706 – 18072017 –   Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX  în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „POSEIDON SEA 2017”, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 55 de persoane, dintre care 17 femei și 21 de copii, care se aflau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde. Persoanele salvate au fost transportate și predate în siguranță autorităților din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice.

În data de 16 iulie 2017, echipajul navei MAI 1101, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune ”POSEIDON SEA 2017”, coordonată de Agenția FRONTEX, a identificat, pe timpul misiunilor de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei.

După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au început acțiunea de salvare.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 55 de persoane, 17 bărbați, 17 femei și 21 de copii, toţi cetăţeni din Afganistan.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON SEA 2017”, 841 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Informații de Background

Nava maritima de patrulare MAI 1101- proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă și-a început misiunea de patrulare în cadrul operațiunii ”POSEIDON SEA 2017”, organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă) la începutul lunii mai a.c.

Nava românească a „preluat ștafeta” de la nava maritimă MAI 1102, care a desfășurat acțiuni de supraveghere și control la frontierele maritime ale Greciei, timp de 4 luni (ianuarie-aprilie a.c.), perioadă în care polițiștii de frontieră români au salvat peste 700 de persoane aflate în pericol în Mareea Egee.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „POSEIDON SEA 2017” este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Menționăm faptul că Operațiunea ”Poseidon Sea”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.