Acasă Social Aparare Guvernul începe să plătească rachetele Patriot

Guvernul începe să plătească rachetele Patriot

DISTRIBUIȚI

146864 – 26072017   Premierul Mihai Tudose a anunţat miercuri că Guvernul va plăti în luna noiembrie prima rată pentru achiziţionarea sistemului de apărare cu rachete Patriot.

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri că se urmărește cumpărarea unor sisteme moderne de rachetă Patriot, arătând că în luna noiembrie s-ar putea face o plată în contul achiziției.”Vom urmări achiziția unor echipamente moderne. (…) Proiectul este în stadiul de analiză. Suntem interesați pentru dezvoltarea în România a unor facilități de producție. Este încă prea devreme pentru a intra în detalii”, a spus Țuțuianu, într-o conferință de presă.

El a subliniat că România urmărește achiziționarea celei mai moderne configurații a sistemului Patriot. Țuțuianu a precizat că vor exista un acord între Guvernul României și cel al SUA și o lege specială în Parlament pentru achiziția de sisteme Patriot.

„Este nevoie de aprobarea Congresului. Va fi un acord între Guvernele României și SUA. Vom promova o lege specială în Parlament. (…) Apreciem ca undeva la sfârșitul lunii octombrie să putem avea un rezultat final pe care să-l comunicăm opiniei publice, iar în noiembrie am putea face o plată în contul achiziției”, a arătat ministrul Apărării. – PROMPT MEDIA

foto:stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.