Acasă Centru Harghita Premii pentru acţiuni de păstrare a identităţii româneşti

Premii pentru acţiuni de păstrare a identităţii româneşti

DISTRIBUIȚI

146444 – 04072017 – În Harghita, cele mai bune proiecte culturale de păstrare a identităţii naţionale au fost premiate. Reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe şi cei ai Prefecturii au înmânat distincţiile.

Anul acesta, peste 600 de copii din şcolile româneşti au participat la cursuri de istorie, cusături tradiţionale, sculptură, cateheză, dansuri populare şi de societate şi chiar de astronomie derulate în cadrul acestei campanii – spune Andrei Moldovan, episcopul Covasnei şi Harghitei. Andrei Moldovan: ”Am demarat anul acesta câteva proiecte la Centrul Cultural Miron Cristea. În total, sunt peste 600 de copii, din care aproape 250 învaţă în această oază de spiritualitate românească, Centrul Cultural „Miron Cristea” din Miercurea Ciuc”.

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, explică, la rândul său, că diplomele acordate îndrumătorilor care s-au implicat în desfăşurarea proiectelor reprezintă o formă de apreciere a celor care contribuie la păstrarea identităţii româneşti în zonă, transmite Romania-Actualitati.ro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.