Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Deputatul Cornel Zainea: ”Dreptul de a respira aer curat!”

Ilfov: Deputatul Cornel Zainea: ”Dreptul de a respira aer curat!”

DISTRIBUIȚI

146900 – 28072017- Întrucât de mulți ani oamenii trimit sesizări către instituțiile statului și nimeni nu găsește soluții pentru rezolvarea problemei și pentru că am apelat la toate pârghiile posibile din Parlament și primim aceleași răspunsuri laconice, e momentul protestului, ultima pârghie pe care o mai avem la dispoziție, noi cetățenii afectați de poluarea produsă de groapa de gunoi din Rudeni, spune deputatul USR de Ilfov Cornel Zainea. ”Ne cerem simplul drept de a respira aer curat!”În acest sens, a fost depus la Primaria Chiajna și Primăria Sectorului 6 o notificare privind protestul și marsul programat pentru 6 august. De asemenea, au fost înștiințate Poliția Locală Chiajna, Poliția Chiajna, Poliția Locală Sector 6, Secția de Poliție 21 (strada Dezrobirii) și Jandarmeria Ilfov.

Nemulțumirea locuitorilor din comunele Chitila, Chiajna și a unor cartiere din București, care s-au săturat de mirosurile îngrozitoare care le fac viața imposibilă, e în creștere. Disperați, au făcut în ultimii ani mii de solicitări la Garda de Mediu, la Agenția de Protecție a Mediului, la primării, la poliție, la Direcția de Sănătate Publică, spunând ceea ce bunul simț îi făcea să intuiască și anume că, cel mai probabil, mirosurile vin dinspre cel mai puturos dintre obiectivele din zonă: Groapa de Gunoi de la Rudeni. Oamenii au implorat autoritățile să facă controale la ceea ce se numește impropriu ”groapă”, acesta fiind de fapt ”un munte” format din milioane de metri cubi de resturi adunate din gospodăriile a peste 600.000 de bucureșteni.

Operatorul Gropii de Gunoi Rudeni, compania Iridex, controlată de un fost senator al Partidului Conservator, Corneliu Pascu, potrivit România Curată, a chemat presa într-o vizită la fața locului, ca jurnaliștii să constate singuri, că nu muntele de gunoi e cel care emană duhoare. Pascu a sugerat că vinovată nu ar fi firma sa, ci alți operatori din jurul Gropii de Gunoi Rudeni, care procesează deșeuri fără respectarea normelor de protecția mediului.

Din cercetări a reieșit însă că cei mai mari doi operatori cu deșeuri sunt chiar Groapa de Gunoi Rudeni a Iridex și incineratorul de deșeuri medicale al Stericycle, care trăiește în simbioză cu groapa de gunoi operată de Iridex. Mai exact, incineratorul nu doar că a fost cumpărat de Stericycle de la Iridex, dar apele poluate și le deversează în stația de epurare a Iridex, iar nămolurile le depozitează în Groapa de Gunoi manageriată tot de Iridex. O altă posibilă sursă de mirosuri poate fi, uneori, depozitul de nămoluri al Apa Nova de la marginea Chiajnei, dar și traseul mașinilor de gunoi ale Romprest, care colectează gunoiul de pe raza Sectorului 1. De asemenea, în aceeași zonă mai funcționează și o societate de selectare a deșeurilor, care adesea lasă sub razele soarelui, neacoperite de prelate, grămezile de deșeuri. Însă volumele procesate de aceeastă societate reprezintă doar firimituri din volumul enorm al Gropii de Gunoi Rudeni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.