Acasă Social Educatie Indonezia: Tinerii fizicieni români, cei mai buni din Europa și printre cei...

Indonezia: Tinerii fizicieni români, cei mai buni din Europa și printre cei mai tari din lume

216
DISTRIBUIȚI

146831 – 25072017   Olimpicii români au reeditat succesele excepționale înregistrate în ultimii ani la Olimpiada Internaţională de Fizică, obținând patru medalii de aur și o medalie de argint și la ediția din 2017. Datorită acestui palmares, România a ocupat din nou primul loc în Europa și s-a clasat între primele cinci țări din lume.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruț (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.