Acasă Social Aparare Iohannis: Guvernul mi-a promis că va demara achiziţiile în Armată

Iohannis: Guvernul mi-a promis că va demara achiziţiile în Armată

DISTRIBUIȚI

 146646 – 13072017 –  Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la baza aeriana Mihail Kogalniceanu ca a discutat atat cu cabinetul Grindeanu cat si cu guvernul condus de Mihai Tudose, si „toti au promis ca vor face tot  ce e necesar pentru a demara in  timp utili achizitiile” pentru Armata romana, pentru a se atinge bugetul de 2% din PIB.

„Este o chestiune pe care am discutat-o si cu guvernul dinainte, si cu guvernul actual. Toti au promis ca vor face tot  ce e necesar pentru a demara in  timp utili achizitiile. Astept sa se intample”, a comentat seful statului.

Presedintele a precizat despre posibilitatea cumpararii sistemului de racheta defensiv Patriot, de catre Romania, ca „noi am lansat o solicitare principiala catre partea americana”, in urma careia a fost publicata pe site-ul Departamentului american de Stat acordul pentru o posibila vanzarea catre tara noastra in valoare de 3.9 miliarde de dolari.

Aceasta nota urmeaza sa parcurga pasii urmatori de aprobare, „dupa care vor incepe negocierile”.Cand vom avea un rezultat clar il vom da publicitatii”, a adaugat Iohannis, potrivit Hotnews. PROMPT MEDIA

 

foto:b1.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.