Acasă Anchete Justitie Kovesi nici nu vrea să audă de demisie

Kovesi nici nu vrea să audă de demisie

DISTRIBUIȚI

146452 – 04072017 – „Nu imi dau nicio demisie, nu am motive”, a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, marti, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Sectia pentru procurori a CSM ia in discutie, marti, cererea Laurei Codruta Kovesi de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga. Totodată, intrebata de jurnalisti daca a incalcat regulamentul DNA in sedinta interna in care s-a facut o inregistrare audio difuzata ulterior de RTV, Laura Codruta Kovesi le-a recomandat jurnalistilor sa citeasca regulamentul de functionare a DNA si atributiile procurorului-sef: „Trebuie sa imi exercit aceste atributii, facand sedinte de lucru, facand controale. Este o activitate normala, care de altfel va fi verificata de Inspectia Judiciara.”

Potrivit hotnews, Laura Codruta Kovesi le-a mai spus jurnalistilor, la intrarea in sediul CSM, ca solicitarea luata marti in discutie de CSM „Este o cerere prin care am cerut un aviz consultativ de revocare a doi procurori care lucreaza in DNA, conform procedurii. Nu pot sa detaliez motivele, in afara celor facute publice vineri. Ce am de spus voi spune in cadrul sectiei.” „Motivele le-am detaliat intr-un referat scris pe care l-am transmis CSM. Din momentul in care am aflat ca un angajat al DNA nu a respectat procedura, am luat masuri”, a adaugat Kovesi.

In ceea ce priveste activitatea DNA, Laura Codruta Kovesi spune ca „Nu este vorba de nicio tensiune, activitatea se desfasoara normal” si a adaugat: „Foarte bine, sa vina CSM sa verifice.”

„Sunt 160 de procurori in DNA, aici e vorba de revocarea a doi procurori”, a mai spus procurorul-sef al Directiei Anticoruptie. Reamintim ca pe data de 18 iunie, Romania Tv, post controlat de Sebastian Ghita, a dat publicitatii o serie de inregistrari audio atribuite Laurei Codruta Kovesi, in care o voce feminina este auzita cerandu-i procurorului Uncheselu sa „decapeze institutional” in dosarul „cu casele” pentru a ajunge la “domnu’ premier”. Din inregistrare nu se poate deduce despre ce premier ar fi vorba.

Purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, Livia Saplacan, a declarat, in aceeasi seara, ca inregistrarea aparuta in spatiul public continea fragmente intre care au fost intercalate sintagme menite sa distorsioneze continutul celor spuse: „Inregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu ii apartin si care sunt menite sa distorsioneze grav continutul celor spuse. ”Pe 19 iunie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a sesizat procurorul general pentru a aprecia daca se impune sesizarea din oficiu pentru infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare dupa difuzarea inregistrarii video atribuite Laurei Codruta Kovesi. „Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca inregistrarile ce contin un amestec de fragmente reale cu sintagme obtinute prin colationare risca sa conduca la acreditarea unei idei false si anume ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie ar da ordine ca procurorii sa investigheze anumite persoane sau sa directioneze ancheta intr-un anumit sens”, a aratat  atunci DNA.

Procurorii DNA s-au sesizat totodata oficiu pentru infractiunea de folosire, „in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”: „Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca la sedintele cu procurorii din sectiile operative se discuta aspecte ce tin de managementul intern al acestei unitati de parchet, imprejurari care nu sunt destinate publicitatii”, a anuntat atunci DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a mai aratat ca respectivele inregistrari „nu sunt autentice” si „contin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera continutul real al afirmatiilor enuntate de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie in diverse imprejurari, cum ar fi sedinte publice ori sedinte de lucru cu procurorii sectiilor operative”. „Intre fragmentele care se aud pe inregistrari au fost intercalate o serie de sintagme care nu apartin procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si anumite expresii licentioase pe care nu le-a folosit si nu le foloseste”, a precizat Directia Anticoruptie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.