Acasă Externe MAE despre cutremurul din Turcia

MAE despre cutremurul din Turcia

DISTRIBUIȚI

 146795 – 21072017  Referitor la seismul care a avut loc în dimineața zilei de 21 iulie 2017, în Republica Turcia, resimțit și în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetăţenie română printre persoanele afectate.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena – (0030) 2106728879 şi (0030) 2106744544 şi al Consulatului General al României la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, menţin legătura cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum, în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos din Marea Egee.

Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.