Acasă Anchete Interne Ministrul de Interne, Carmen Dan: Imnul Național al României este simbolul fundamental...

Ministrul de Interne, Carmen Dan: Imnul Național al României este simbolul fundamental al statului român

DISTRIBUIȚI

Imnul Național al României este simbolul fundamental al statului român cu o semnificație sufletească aparte pentru cetățenii țării noastre. Totodată, este unul dintre simbolurile care ne dă identitate și unicitate între celelalte state ale lumii.

”Deșteaptă-te române” este imnul mobilizator care i-a motivat și unit pe români în momente cruciale ale istoriei, o punte între trecut și prezent, între amintirea sacrificiului celor care au construit România și cei care, astăzi, avem datoria să consolidăm și să modernizăm acest stat.

Imnul Național însoțește jurămintele de credință către cetățeni și țară ale militarilor sau polițiștilor, așa cum, uneori, este parte a solemnităților prin care îi onorăm pe cei care au căzut la datorie. Îmi exprim respectul față de toți cei care au jurat credință României și care, cu demnitate, își fac datoria față de țară și români!

Astăzi, de Ziua Imnului Național, vă invit pe toți să reflectați pentru un moment la semnificația acestei zile, iar prin faptele noastre să onorăm simbolurile și să le transmitem vii și neschimbate generațiilor care ne urmează!

La mulți ani, România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.