Acasă Politic Raport săptămânal

Raport săptămânal

DISTRIBUIȚI

146557 – 10072017 –  Premierul Mihai Tudose a anunţat luni că în fiecare săptămână vor fi şedinţe cu coaliţia iar o dată pe lună va fi prezentată o analiză despre îndeplinirea programului de guvernare.

„Am stabilit următorul mod de lucru: săptămânal să fie şedinţe de informare cu coaliţia despre ceea ce s-a întâmplat în săptămâna trecută şi ceea ce ne propunem să facem la Guvern în săptămâna viitoare iar o dată pe lună să fie o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare, plecând de la termeni, implicări şi realizări. Atunci va fi acea analiză, o dată pe lună. În rest, în fiecare săptămână, vineri, noi închidem raportul de activitate vineri, va fi transmis coaliţiei, celor două partide, şi de asemenea va fi urcat şi pe site-ul Guvernului”, a explicat premierul la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

”Nu se desființează Pilonul II de pensii. Ceea ce face doamna ministru (al Muncii — n.r.) este o analiză asupra gestionării acestor bani. Să vadă Guvernul, să vadă doamna ministru și apoi noi toți cum e gestionat acest fond, ce se întâmplă cu acei bani, cât costă gestionarea acelor bani. Rezultatele vor fi făcute publice”, a afirmat premierul, la finalul ședinței coaliției de guvernare, care a avut loc la Parlament.

Totodată, acesta a anunţat faptul că săptămâna viitoare va avea loc o primă discuţie cu privire la rectificarea bugetară, care va fi, cu siguranţă, pozitivă, urmând să se aloce mai mulţi bani administraţiei locale şi tuturor ministerelor care vin cu argumente justificative în acest sens. Întrebat care ar fi departamentele care ar urma să primească mai mulţi bani, prim-ministrul a afirmat: „Începând cu administraţia locală şi terminând cu ministerele care vin cu justificarea necesităţii sumelor”.

Tot în acest context, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ca până la şedinţa de guvern de joi să găsească o soluţie cu privire la bursele medicilor rezidenţi, existând posibilitatea să se emită o ordonanţă de urgenţă pentru ca acestea să fie plătite sau să se convoace inclusiv o sesiune extraordinară a Parlamentului.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, întrebat despre posibilitatea introducerii taxei de solidaritate, că Guvernul nu va adopta nicio taxă „în plus” pentru români şi nu va modifica procedura de impozitare în deserviciul companiilor „cinstite”, fără însă a face alte precizări cu privire la intenţiile Executivului.

”Nu am primit încă din partea serviciilor Senatului (…) urmează să văd săptămâna aceasta care sunt propunerile pentru rectificarea bugetară. Sunt anumite sume care trebuiesc completate, cum ar fi, de exemplu, capitolul de deplasări”, a declarat şi Tăriceanu. Acesta a precizat că în cadrul şedinţei coaliţiei nu s-a discutat în detaliu despre rectificarea bugetară care ar urma să fie făcută în perioada următoare. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.