Acasă Social Șefă de la Achiziții, reținută

Șefă de la Achiziții, reținută

DISTRIBUIȚI

146590 – 11072017 –   Şefa Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Alexandru Obregia”, Elena Faur, a fost reţinută de procurorii DNA, aceasta fiind acuzată că ar fi atribuit contracte sau lucrări la preţuri supraevaluate până la 1.100% unor societăţi ”agreate”, prejudiciul fiind de aproape trei milioane de lei.

Elena Faur, la data faptei şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, este acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii o acuză pe Elena Faur că, în perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, atribuind contracte de acgiziţie sau lucrări unor societăţi agreate.

”Concret, inculpata Faur Elena a atribuit contractele de achiziţie lucrări sau produse doar unor societăţi «agreate» deşi preţurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alţi operatori economici. În acest sens, este de menţionat faptul că în urma comparării preţurilor cu care produsele au fost comercializate către spital, cu preţurile la care aceste societăţi au achiziţionat, ele însele, produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%”, susține DNA. Ea este prezentată marţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.