Acasă Externe Agenda Europeana Solicitanţii de azil, cerere în prima ţară membră a UE în care...

Solicitanţii de azil, cerere în prima ţară membră a UE în care ajung

DISTRIBUIȚI

 146870 – 26072017   Curtea de justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât că solicitanţii de azil trebuie să depună cerere de azil în prima ţară membră a UE în care ajung, informează RRA.

Cazul este legat de criza refugiaţilor, declanşătă în 2015 şi 2016, după ce graniţele UE au fost deschise. Hotărârea CJUE se referă în mod specific la un refugiat sirian din Slovenia şi o familie afgană din Austria.

Imigranţii au argumentat că cererile lor de zil ar trebui să fie procesate în Slovenia şi Austria pentru că acestea sunt ţările de destinaţie după ce au primit o ofertă de transport din partea Croaţiei, ceea ce este echivalentul acordării vizei de călătorie.

Corespondentul BBC transmite că CJUE a susţinut poziţia guvernelor sloven şi austriac, care susţin că imigranţii au sosit mai întâi în Croaţia şi aici ar trebui procesate cererile de azil.

Judecătorii CJUE au subliniat, însă, că refugiaţii nu trebuie să fie trimişi înapoi în ţări une există şanse mari să fie trataţi necorespunzător, iar statele membre ale UE ar putea procesa dosarele migranţilor din statele vecine, în spiritul solidarităţii europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.