Acasă Politic Tallin: România susține proiectele de interconectare a bazelor de date europene și...

Tallin: România susține proiectele de interconectare a bazelor de date europene și internaționale

DISTRIBUIȚI

146522 – 07072017 – La 6 iulie a.c., secretarul de Stat Robert Marin a participat la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, care a avut loc la Tallinn, în Estonia. Principalele teme de discuție au fost aplicarea responsabilității și solidarității în cadrul sistemului comun de management al migrației, posibilele evoluții ale politicii de returnare, precum și propunerile aflate în negociere la nivel european care vizează proiecte de interoperabilizare a bazelor de date europene și internaționale.

Pornind de la evoluția fluxurilor migratorii prin Mediterană, care afectează în principal Italia, s-a agreat necesitatea de a susține implementarea unor măsuri concrete și rapide care sa permită reducerea presiunii și posibilitatea gestionării adecvate a fenomenului.

Robert Marin a reiterat susținerea pentru ideea de solidaritate în abordarea situațiilor de criză în domeniul migrației și disponibilitatea pentru a contribui la identificarea unor soluții pe această linie.

Cu privire la subiectul interoperabilității, demnitarul român a exprimat susținere față de propunerile aflate în negociere la nivel european care vizează proiecte de interconectare a bazelor de date europene și internaționale. De asemenea, a menționat faptul că, din perspectivă operativă, simplificarea accesului agențiilor de aplicare a legii la sistemele de informații, în special printr-o interogare unică și prin furnizarea unui răspuns integrat, centrat pe persoana vizată, prezintă avantaje evidente.

În cadrul întâlnirilor de lucru s-au purtat discuții cu privire la menținerea securității interne a UE, cu accent pe situația din Ucraina. Oficialul român a subliniat importanța pe care România o acordă gestionării amenințărilor ce vin din afara Uniunii și care au efect direct asupra securității interne, menționând, totodată, necesitatea creșterii sprijinului din partea UE în vederea consolidării capacității Ucrainei de a face față atât presiunilor interne, cât și celor externe.

Vineri, 7 iulie a.c., are loc sesiunea comună a miniștrilor de justiție și afaceri interne, care va aborda aspecte referitoare la retenția datelor. –  PROMPT MEDIA

 

foto:zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.