Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Au expirat depunerile de candidaturi pentru EMA și ABE

Bruxelles: Au expirat depunerile de candidaturi pentru EMA și ABE

DISTRIBUIȚI

146970 – 02082017-  Termenul de depunere a candidaturilor pentru a găzdui cele două agenții ale UE cu sediul în Marea Britanie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Autoritatea Bancară Europeană (ABE), a expirat luni, 31 iulie 2017, la miezul nopții.

Comisia Europeană urmează să evalueze toate candidaturile în mod obiectiv și pe baza criteriilor stabilite de președintele Jean-Claude Juncker și de președintele Donald Tusk și aprobate de șefii de stat sau de guvern din UE27 la reuniunea Consiliului European (în configurația ”articolul 50”) care a avut loc în 22 iunie 2017.

Rezultatul evaluării va fi publicat online în data de 30 septembrie 2017. Consiliul va avea apoi o discuție politică pe baza acestei evaluări în cadrul Consiliului Afaceri Generale (în configurația ”articolul 50”) care va avea loc în octombrie 2017, după care, pentru a asigura o relocare în timp util a celor două agenții, o decizie finală va fi luată tot în cadrul acestui consiliu, în luna noiembrie 2017.

Decizia de a muta EMA și ABE, ambele situate în prezent la Londra, le revine guvernelor celor 27 de state membre. Transferul lor este o consecință directă a deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, astfel cum a fost notificată Consiliului European în 29 martie 2017. Acesta nu face parte din negocierile privind Brexitul, ci va fi examinat exclusiv de celelalte 27 de state membre ale UE. Comisia a solicitat în mod repetat o decizie rapidă cu privire la relocare, întrucât EMA și ABE sunt două organisme de reglementare esențiale ale UE care trebuie să continue să funcționeze fără probleme și fără întrerupere după martie 2019. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.