Acasă Social București: Cozi uriașe la pașapoarte

București: Cozi uriașe la pașapoarte

DISTRIBUIȚI

147162 – 16082017-  FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) solicită ministrului de Interne Carmen Dan, sa rezolve de urgența situatia creata la ghiseele de eliberare a pașapoartelor. De la începutul lunii august in fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanța și doresc să iși schimbe si documentele.

”Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia. Este inadmisibil ca dupa 10 ani să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc sa iși inoiasca documentele. Statul român încă nu s-a obinuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării. Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă doua săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee. I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de fața poate fii un exemplu. Dupa ce ai locuit câțiva ani intr-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetațean”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Ministrul Carmen Dan a declarant cu privire la acest aspect, că susține prelungirea valabilității pașapoartelor, până la zece ani, pentru persoanele care au depășit vârsta de 25 de ani, precum și faptul că, românii din afara granițelor, au, pe de-o parte posibilitatea programării online, precum și, pe de altă parte, posibilitatea de a obține pașaportul la consulatele României. În același timp, ministrul a anunțat că în 16 județe se lucrează inclusive în zilele de sărbătoare legală și că au fost anulate concediile angajaților, iar măsura ar putea fi extinsă și în alte cazuri dacă va fi nevoie.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.