Acasă Social Administratie București: Mentenanță anuală pentru numele de domenii ”.ro”

București: Mentenanță anuală pentru numele de domenii ”.ro”

DISTRIBUIȚI

147059 – 08082017-  Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii ”.ro”. Taxa anuală va fi de 6 euro, fără TVA,  pentru fiecare domeniu, a declarat pentru Profit.ro fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Decebal Popescu care a semnat actul de introducere a taxei din partea ICI.

Tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării. Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de grație de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018.

“Practic, aproximativ jumătate din cele aproape 900.000 de domenii .ro existente astăzi au fost înregistrate până la 1 iulie 2012 și, în consecință, proprietarii acestora vor fi obligați să achite o taxă de mentenanță. Estimările arată însă că doar 50% dintre deținătorii celor 450.000 de site-uri înregistrate până la 1 iulie 2012 vor plăti această taxă când vor fi notificați. Celorlalți – mulți nemaifolosind site-ul astăzi – le va fi retras dreptul de utilizare dacă nu plătesc”.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.