Acasă Anchete Justitie Comisar șef de penitenciar trimis în judecată pentru trafic de influență

Comisar șef de penitenciar trimis în judecată pentru trafic de influență

DISTRIBUIȚI

 

 

147285 – 24082017 – Inculpatul a pretins unei persoane 5.000 de euro (din care a primit efectiv 4.000 de euro) în schimbul promisunii de angajare pe o funcție de conducător auto. Din cercetări, s-a stabilit că inculpatul a mai pretins şi primit de la alţi doi denunţători sumele de 5.000, respectiv 4.000 euro, în scopul de a le facilita angajarea pe posturi de agenţi de penitenciare.

La 23 august 2017, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost finalizate cercetările într-un dosar penal în care ofiţerii DGA Dolj au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală, iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui comisar-şef de penitenciare la o unitate de detenție din Craiova, cercetat  în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, şi o infracţiune  de înşelăciune.

În fapt, la data de 5 iulie 2017, ofițeri de poliție judiciară ai DGA au prins în flagrant-delict un comisar şef de penitenciare, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunţător, cu scopul de a-i facilita obţinerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului.

În perioada august 2016 – mai 2017, individul i-a pretins denunţătorului suma de 5.000 euro, din care a primit 4.000 euro, în trei tranşe (3.000 de euro şi în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că îi va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare.

La sfârşitul lunii mai, o persoană s-a prezentat la DGA Dolj, unde a formulat un denunţ cu privire la cele arătate mai sus, indicând faptul că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului şi diferenţa de 1.000 de euro până la concurenţa sumei de 5.000 de euro pretinsă. Situaţia a fost sesizată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind dispusă şi organizată cu operativitate acţiunea de prindere în flagrant, Ş.M. fiind surprins imediat după ce a primit de la denunţător suma de 1.000 de euro în autoturismul proprietate personală.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, procurorul de caz dispunând reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore pe bază de ordonanţă. Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu  propunere de arestare preventivă, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, măsură menţinută şi la Curtea de Apel Craiova.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în acelaşi mod, inculpatul a mai pretins şi primit de la alţi doi denunţători sumele de 5.000 euro, respectiv 4.000 euro, în scopul de a le facilita angajarea pe posturi de agenţi de penitenciare în cadrul unor unități de detenție din Craiova sau Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.