Acasă Politic Deputatul Ioan Cupșa: ”Domnule profesor Tudorel Toader, demisionați!”

Deputatul Ioan Cupșa: ”Domnule profesor Tudorel Toader, demisionați!”

DISTRIBUIȚI

147297 – 25082017 – Ca urmare a prezentării miercuri, 23 august, de către ministrul Tudorel Toader, a modificărilor propuse privind Legile Justiției (Legea 303/2004, Legea 304/2004 și Legea 317/2004), deputatul liberal Ioan Cupșa, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, cere demisia ministrului.

”Aveți o carieră academică de respectat, ați fost membru al Curții Constituționale a României iar, pentru un jurist, cariera dumneavoastră este una de excepție. Acum, desigur, pare că vă încununati în mod fericit cariera academică și profesională, fiind ministru de justiție! Pare doar…! Nu uitați ca sunteți, în prezent, rectorul uneia dintre cele mai importante universități din România, nu uitați că ați fost decanul Facultății de Drept din Iași, o remarcabilă facultate cu o istorie și un prezent cărora le datorăm mult noi, juriștii români. Datorăm respect acestor unități de învățământ, datorăm respect celor care au format școala românească de drept, datorăm respect celor care ne-au format profesional pe noi, juriștii de azi! Așa cum datorează respect toți românii pentru participarea acestor „școli de drept”, prin profesorii și absolvenții lor, la crearea sistemului de drept modern românesc! Lipsa de respect față de ordinea constituțională, manifestată prin încercarea grosolană de a controla puterea judecătorească de către puterea politică, demers girat de către domnia voastră, nu este nici pe departe potrivită cu statura profesională și cu imaginea unui profesor al Facultății de Drept din Iași, este în totală contradicție cu obligațiile pe care un rector al prestigioasei Universități din Iași le are! Mi-ați fost descris, de către cineva care vă cunoaște, printre altele, ca fiind un om inteligent, foarte bun profesionist și „încăpățânat”!

Pentru școala de Drept din Iași, pentru toate școlile de Drept din România (cu care vă identificați, măcar în parte, ca magister), pentru juriștii de azi, pentru cei care mai cred în sistemul judiciar din România, pentru cei care demisionați. Nu vă încăpățânați să gestionați, în continuare, agenda toxică a PSD – ALDE, agendă care își propune să pervertească actualul sistem de drept în așa fel încât să fie util vremelnicilor politicieni aflați la putere!

Nu am niciun fel de reacție emoțională față de felul în care vă compromiteți ca persoană domnia voastră, din punct de vedere profesional sau politic. Este, în exclusivitate, treaba dumneavoastră!

Sunt dator, însă, să vă cer să demisionați pentru că sunteți, vrem sau nu vrem, reprezentantul în „piața publică” al școlilor românești de Drept, reprezentantul actual cel mai vizibil al juriștilor români, al celor care fac parte și care contează în sistemul judiciar românesc.

Ce speranțe mai pot nutri românii că sistemul de drept, sistemul judiciar din România se vor îmbunătăți, atunci când, după ce ajunge Ministru de justiție –  un om cu pregătire academică impecabilă, cu o experiență profesională remarcabilă (incluzând și trecerea pe la CCR!), cunoscut a fi un om onest, fără pete (cunoscute) pe suflet sau pe portofoliul profesional – se comportă ca un politruc obedient? Ce speranțe să mai avem dacă girați, din respectabilele dumneavoastră poziții, golănia politică? Pentru binele dumneavoastră și al nostru, nu fiți încăpățânat de această dată, demisionați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.