Acasă Anchete Justitie Directorul Tel Drum, chemat la DNA

Directorul Tel Drum, chemat la DNA

DISTRIBUIȚI
Foto: Digi24

147246 – 22082017 – Directorul general al Tel Drum, Petre Pitiș, a ajuns, marți, din nou, în fața procurorilor DNA. Anchetatorii desfășoară percheziții informatice și audieri în dosarul Tel Drum. Procurorii anticorupție caută, cel mai probabil, noi dovezi despre contractele Tel Drum, despre condițiile în care reprezentanții companiei au obținut fonduri europene. 

Potrivit digi24, la intrarea la DNA, în jurul orei 11.00, Petre Pitiș a declarat că nu ar avea vreo relație personală cu Liviu Dragnea și că nu acesta semna, din partea CJ Teleorman, contractele câștigate de Tel Drum.

„Nu am nicio relație personală cu Liviu Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era președinte la Consiliul Județean, nu a semnat dumnealui contractele din partea Consiliului Județean pe care le-am câștigat la licitație. Erau semnate de un vicepreședinte al Consiliului Județean”, a declarat Pitiș.

Referitor la acuzațiile formulate de procurori, directorul general al Tel Drum a spus că „nu crede” că vor fi găsite probe împotriva sa, deoarece consideră că a fost „perfect legală” procedura de încheiere a contractului cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Foto: Digi24

„Nu cred că vor fi găsite probe împotriva mea. Depinde ce pot interpreta dumnealor. Noi considerăm că procedura de încheiere a contractului cu AFIR a fost perfect legală şi a respectat normele ghidului de procedură. Poate solicităm un expert, care să ne spună părerea lui. Părerea noastră şi a firmei de consultanţă este că s-au respectat toate normele”, a declarat Pitiș.

Acesta a admis că deține 50% din acțiunile Tel Drum și că mai sunt alți cinci acționari în firmă. „Între aceştia nu se numără şi nu s-a numărat Liviu Dragnea, din 2007, de când conduc eu firma. El nu a avut nicio legătură cu firma, din 2007, de când eu conduc această societate”, a subliniat Pitiș.

Vinerea trecută, procurorii DNA au anunțat că au început urmărirea penală împotriva SC Tel Drum SA și a trei reprezentanți ai acesteia, în frunte cu Petre Pitiș. Acuzațiile sunt de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.  Totodată. prejudiciul s-ar ridica, potrivit procurorilor DNA, la 4,17 milioane lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din fonduri europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.