Acasă Externe Doi morți, 36 de răniți și mulți dispăruți în urma unui cutremur...

Doi morți, 36 de răniți și mulți dispăruți în urma unui cutremur produs în Italia

DISTRIBUIȚI

147232 – 22082017 – Un cutremur cu magnitudinea 4 a lovit luni seara Insula Ischia, în sudul orașului Napoli, provocând distrugeri importante. Doi oameni au murit şi 36 au fost răniţi. Mulţi alţii sunt daţi dispăruţi de aseară şi echipele de salvare îi caută sub dărâmături. Seismul nu a fost unul mare, dar s-a produs la suprafaţă, într-o zonă cu foarte multe clădiri vechi. Aşa se explică pagubele mari pe care le-a făcut.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

La Ischia, cutremurul s-a produs la orele 20.57 (19.57 GMT), cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat inițial la magnitudinea 3,6 de Institutul național de geofizică, seismul a fost revizuit la 4,0 în cursul serii. Pompierii au anunțat pe Twitter că mai multe clădiri s-au prăbușit și numeroase edificii au fost avariate. Unicul spital de pe insulă a fost lovit de mișcarea telurică și parțial evacuat, dar o structură provizorie a fost amplasată pentru a-i primi pe răniți, informează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.