Acasă Externe Doi români răniți în atentatul de la Barcelona

Doi români răniți în atentatul de la Barcelona

DISTRIBUIȚI

147199 – 18082017- În urma atentatului soldat cu victime joi, pe artera Rambla din Barcelona, Ministerul de Externe anunţă că la consulatul României din Barcelona şi la ambasada română din Madrid sunt disponibile numere de telefon de urgenţă. Consulatul General al României la Barcelona a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime sunt şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. Consulatul monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celula de criza.

MAE transmite că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 şi +34 934 344 223; apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona este +34 661.547.853. Numărul de urgenţă al misiunii diplomatice de la Madrid este +34 649 656 032.

13 persoane au fost ucise de şoferul unei furgonete care a intrat cu maşina pe cea mai mare arteră pietonală a Spaniei, La Rambla, care e plină de vizitatori ai oraşului, la orice oră din zi şi din noapte. 100 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la spital. Printre ei şi doi români.

„Potrivit ultimelor informatii obtinute de catre Ambasada Romaniei la Madrid si Consulatul General al Romaniei la Barcelona, printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a doua victima de cetatenie romana. Aceasta a fost transportata si internata la un spital din regiune pentru ingrijiri medicale de specialitate, starea sa actuala fiind stabila”, scrie in comunicatul MAE.

Pe de alta parte, cinci teroristi cu centuri cu explozibili au fost impuscati mortal de politie in orasul Cambrils, aflat la sud de Barcelona. Sase civili si un politist au fost raniti in Cambrils cand atacatorii i-au lovit cu masina.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat vineri trei zile de doliu naţional, după atentatul de la Barcelona,  informează DPA.

Drapelele naţionale vor fi coborâte în bernă până duminică la miezul nopţii.

   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.