Acasă Life Eclipsă totală în America

Eclipsă totală în America

DISTRIBUIȚI

 147204 – 18082017- Pe 21 august, eclipsa solară totală va fi vizibilă în 14 state americane – din Oregon, în nord-vest, şi până în Carolina de Sud, în sud-est, anunţă agerpres.

În fiecare dintre cele 14 state americane, eclipsa totală de Soare va dura cel mult 2 minute şi 40 de secunde. Fenomenul din 21 august va putea fi admirat şi din anumite regiuni din Europa. În Europa de Vest, în special în Portugalia, Spania, vestul Franţei şi Marii Britanii, va fi vizibilă o eclipsă parţială. În Lisabona, de exemplu, se va vedea doar o cincime din discul solar acoperit de Lună.

Eclipsa totală de Soare se produce atunci când Luna se interpune între Pământ şi Soare, acoperind complet discul solar. Fenomenul poate fi observat doar în perioada Lunii Noi, când Terra, Luna şi Soarele realizează o aliniere directă. Luminozitatea diurnă scade, ziua devine întunecată pentru câteva minute, iar stelele sunt vizibile pe cer. Eclipsa totală este vizibilă doar pe o fâşie îngustă de pe suprafaţa Pământului, largă de aproximativ 270 de kilometri  – acolo unde conul de umbră al Lunii cade pe planeta noastră.  Fenomenul nu se produce în fiecare lună, întrucât orbita Lunii este uşor înclinată spre orbita Terrei.

De aceea, Luna Nouă se îndepărtează de Terra, fie deasupra, fie sub punctul în care se află Soarele. Doar atunci când Soarele, Luna şi Pământul sunt aliniate într-o axă perfect dreaptă Luna îşi trimite umbra pe Terra şi doar atunci oamenii au parte de experienţa unei eclipse solare. – PROMPT MEDIA

 

foto:romania- actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.